Historie

De historie van Modelmakerij H.C. van den Berg BV.

De heer H.C. van den Berg is in 1942 met het bedrijf gestart.
In het begin werden veel houten gieterij modellen, o.a. voor de textielindustrie, gemaakt. Door sluitingen van gieterijen is ons bedrijf zich gaan specialiseren in de vervaardiging van vacuüm-matrijzen, rotatie-matrijzen, kopieermallen en prototypes. Natuurlijk zijn we de gieterij-modellen ook blijven maken.

De Duitse automobiel-industrie en de Nederlandse verpakkings-industrie zijn tegenwoordig onze belangrijkste afnemers. Door het soort klant, de daaruit voortvloeiende werkzaamheden en keuze voor materialen zorgen er voor dat automatisering een belangrijk hulpmiddel is geworden binnen ons bedrijf.
We werken dan ook met CNC freesmachines en -draaibanken. Daarnaast wordt er ook met CAD/ CAM gewerkt. Aangezien onze klanten zijn verspreid over diverse branches, streven we dan ook naar een zo groot mogelijke diversiteit.

We maken o.a. vacuümvorm-matrijzen voor verpakkings-industrie, uiteenlopend van koekjes-verpakkingen tot anti-diefstal blisters. Maar ook matrijzen voor verpakkingen met logistieke doeleinden en voor producten die in de reclame-branche worden gebruikt, zoals displays, prijzen- en reclameborden.
Wij vervaardigen deze matrijzen in zowel hout, metaal als in kunststof.